Haji Lane ja arabikorttelit, Singapore

Mikäli haluat tutustua hieman erinäköiseen osaan Singaporea, kannattaa suunnata keskustasta kohti Haji Lanea ja viereisiä arabikortteleita. Haji Lanen alue on selkeästi muutaman kadun muodostama hipsterikokonaisuus, jossa sijaitsee lukuisia pieniä liikkeitä sekä ravintoloita ja baareja. Liikkeet myyvät pääsääntöisesti designtuotteita ja merkkivaatteita ja jokaisella ravintolalla ja baarilla on oma teema sen mukainen sisustus. Joukkoon mahtuu myös muutamia hyvin erikoisia liikkeitä, kuten tämä New Age Spiritual Center höyryisine ikkunoineen.

 

 

Haji Lane on hyvin kaunis kokonaisuus, jossa kannattaa käydä. Matkaa keskustasta kertyy kävellenkin vain viitisentoista minuuttia. Samalla on mahdollisuus käydä tutustumassa myös viereisiin arabikortteleihin.

 

 

Arabikorttelit sijaitsevat heti Haji Lanen vieressä. Itse asiassa keskustasta poispäin seuraava saman suuntainen katu on nimeltään osuvasti “Arab Street”. Alueet liittyvät läheisesti toisiinsa, mutta arabikortteleissa vallitsee basaarien tunnelma. Kauppojen valikoimissa näkyvät arabialaiset matot ja ravintoloita on lähes kaikista arabimaista, hyvin monet niistä ovat turkkilaisia.

Söin itse Istanblue -nimisessä ravintolassa, Baghdad Streetilla. Paikan valitsin lähinnä karmean nälän vuoksi nopeasti, mutta ruoka oli hyvää ja annokset hyvän kokoisia. Supsiteltava paikka ja hyvä palvelu!

 

 

Mielestäni Haji Lanelle ja arabikortteleihin kannattaa suunnata auringon laskiessa. Alue herää henkiin toden teolla vasta illalla, joten alueelle kannattaa suunnata vasta päivän päätteeksi. Yksi ilta mielestäni riittää, sillä kyse ei ole kovin isosta alueesta.

 

 

Otan mielelläni vastaan kommentteja tai vinkkejä muilta alueella käyneiltä. Vastaan myös mielelläni kysymyksiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website